maandag 9 maart 2009

Bosvruchtentaart


Lekkere frisse taart met luchtige bodem
Altijd feest een taart met verse fruit! Deze taart is heerlijk luchtig doordat de bodem niet zo zwaar is. De bodem is een beetje een combinatie tussen een luchtige cake en een eierkoek. Ook niet zo ongezond want de bodem bevat geen boter en smaakt toch heerlijk!

Ingrediënten voor 1 taart van 24 cm :
Bodem:
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem
- 1 theelepel backin'
- 3 eetlepels water
- snufje zout

Vulling + bovenlaag:
- 1 zakje mix voor banketbakkersroom (Dr. Oetker)
- 2 bakjes verse frambozen
- 1 bakje verse bramen
- jam
- bakspray of boter

Benodigdheden:
- Springvorm van 24 cm doorsnede
- mixer of keukenmachine

Bereiden Bodem:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de springvorm in met bakspray of boter
2. Scheid het eiwit en het eigeel van de eieren.
3. Klop het eigeel met het water en de suiker tot de suiker bijna gesmolten is.
4. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom
5. Roer het bloem, backin en het zout door het eigeelmengsel
6. Schep het stijve eiwit voorzichtig door het eigeelmengsel. Niet roeren, maar scheppen want anders stort het eiwit weer in.
7. Doe het deeg in de ingevette springvorm.
8. Bak de bodem in 15 minuten gaar en goudbruin.
9. Laat de bodem buiten de oven afkoelen.

Bereiden vulling + toplaag:

1. Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzing op de verpakking
2. Snijd de bodem voorzichtig horizontaal doormidden, zodat je twee even dikke schijven krijgt.
3. Besmeer de onderste snijkant met de helft van de banketbakkersroom.
4. Besmeer de bovenste snijkant met een laag jam.
5. Leg beide helften weer voorzichtig op elkaar.
6. Besmeer de bovenkant van de taart met de overgebleven banketroom
7. Versier de bovenkant van de taart met de frambozen en bramen.

Tips:
- Ook erg lekker met aardbeien!
- Wil je de taart langer dan 1 dag bewaren dan kan je de vruchten beter bedekken met een laagje taartgelei (Taartina, Dr. Oetker).

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er heerlijk uit, maar helaas is er geen werkbeschrijving bij. Ook de ingrediënten ontbreken totaal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wordt aan gewerkt :)
    Moet het recept voor de cake-lagen even navragen.

    Taartje was inderdaad ook erg lekker !

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */