maandag 22 december 2008

Courgette-komkommersoep


Deze soep heeft een vriendin ooit voor mij gemaakt, en ik was onder de indruk! De frisse smaak van de komkommer geeft je direct een lentegevoel! Het recept is qua hoeveelheden niet heel duidelijk, vooral de hoeveelheid water zou je zelf even na moeten gaan. Ik weet dit niet precies meer. Zodra ik deze soep weer heb gemaakt zal ik het uiteraard aanpassen!

Ingredienten voor 2 personen:

- 1 komkommer
- 1 courgette
- dille (vers of gedroogd)
- 1 blokje kruiden - of groentenbouillon
- eventueel een scheut Blue Band Kookroom of een schepje Blue Band voor verrijken
- peper en zout

Benodigde tools: Staafmixer

1. Snijd de komkommer en courgette met schil en al in stukjes
2. Doe ze in een pan en zet ze onder water. Hoeveel erin moet weet ik niet precies, maar zorg dat de stukjes niet in te ruim water zitten. Het kookwater wordt namelijk de soep, en het is zonde als hij te waterig wordt!
3. Voeg het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat 3 minuten koken, tot de groenten mooi groen zijn.
4. Haal de groenten van het vuur. Zet de staafmixer in het geheel en pureren maar!
5. Zet de pan weer op het vuur, voeg de dille toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheut kookroom toe of serveer met een schep Blue Band voor verrijken/creme fraiche.

Tips bij deze soep:
- Officieel zit er kookroom in dit gerecht, maar zonder smaakt het ook al heerlijk. Ik vind het leuk om de soep te serveren met een lepel Blue Band voor verrijken in het midden met wat dille een flinke draai van de pepermolen daar bovenop!

3 opmerkingen:

  1. Een heerlijke variant hierop; vervang de courgette door 1 grote ui.
    Laat de gesnipperde ui in een soeppan met een beetje boter glazig worden, voeg daarna de schijfjes komkommer toe (geschild of ongeschild naar smaak). Laat deze ook zo'n 5 minuten glazig worden. Voeg daarna 3/4 liter bouillon toe (groente of kip) en laat het vervolgens zo'n 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel naar smaak peper toe. Vervolgens glad mixen met staafmixer en niet meer laten koken. Hierna kan er een scheutje room toegevoegd worden.Lekker met stokbrood.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kocht onlangs courgette-soeppakket in een supermarkt : courgette + ajuin + enkele blaadjes spinazie en munt. Alles samen even stoven, water toevoegen en kort laten doorkoken, mixen (munt pas op het laatste toe te voegen)..
    Heerlijk ! probeer het nu zelf.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */