dinsdag 10 februari 2009

Cranberry cheesecake


Een heerlijke winterse cranberry cheesecake !

Ingrediënten:
- 200 g countrykoekjes
- 50 g roomboter, gesmolten
- 600 g roomkaas naturel
- 50 ml sinaasappelsap
- 150 g suiker
- 3 eieren, losgeklopt
- 1 zak cranberry's (340 g)
- 100 ml rode port

Benodigdheden:
- springvorm (doorsnede ca. 24 cm)
- bakpapier
- Mixer

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Verkruimel de koekjes, dit gaat makkelijk door de koekjes in een diepvries zak te doen en fijn te rollen met een deegroller.
3. Meng de verkuimelde koekjes met de gesmolten boter
4. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en doe het koekjesmengel hierin. Druk het goed aan, dit gaat het beste met de bolle kant van een lepel. Zet de spring vorm in de vriezer zodat de boter in de bodem weer hard kan worden.
5.Meng de roomkaas met het sinaasappelsap, suiker, en eieren met een mixer. Verdeel het daarna over het koekjesmengsel in de springvorm.
6. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Neem de cheesecake uit de oven, laat iets afkoelen.

Cranberrysaus:
Kook de cranberry's in de port, laat het zolang doorkoken tot de port stroperig is geworden en de cranberry's zijn opengebarsten. Verdeel de cranberry's over de cheesecake.

Tips:
- De cheesecake is ook heerlijk zonder cranberrysaus. Het is dan wel lekker om wat kokosraspsel over de taart te strooien. Rooster vlak voor het serveren 2 eetlepels van het kokosraspsel in een droge koekenpan. Vermeng het geroosterde kokosraspsel met twee eetlepels niet geroosterd kokosraspsel .
- Is er geen oven beschikbaar? Zet de taart in de koelkast, maar verstevig de kaascreme met wat gelatine.
- De cheesecake op het plaatje is een kleine cheesecake, hiervoor heb ik 1/3 van de ingredienten gebruikt. De cheesecake van een volledig recept zal dan ook wat hoger worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */