maandag 22 december 2008

Entrecote met rode wijnsaus


Entrecote met rode wijnsaus, en daarbij groenten uit de oven en krieltjes in de schil. Geweldig van Albert Heijn: De vacuüm verpakte '28 dagen gerijpt'-serie bij het vlees. Smaak is heerlijk! Ook deze gemixte grillgroenten zijn kant en klaar, en de krieltjes is slechts een kwestie van koken (en even nagaren voor een extra lekker resultaat). Een kind kan de was doen, maar dit rode-wijn sausje champignons is wel zelfgemaakt. Hieronder het receptje:

Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 entrecotes
- 500 gram krieljes met schil
- 1 uitje
- 125 gram spekjes
- 125 gram kastanjechampignons
- 50 ml rode wijn
- evt. allesbinder/maizena/bloem

Bereiden:
1. Kook de krieltje in ongeveer 15 minuten gaar.
2. Bak de spekjes wat, fruit de ui, voeg de champignons en de rode wijn toe.
3. Laat inkoken tot een sausachtige structuur ontstaat. Duurt dit te lang? Voeg dan wat allesbinder of maizena/bloem toe tot de gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met peper en zout.
4. Bereid de entrecote volgens de aanwijzing op de verpakking.
5. Serveer de entrecote met de rodewijnsaus en de krieltjes

Tips:
-Spekjes geven veel smaak, ik had ze toegevoegd omdat ik ze nog had liggen. Je zou ze ook weg kunnen laten, let dan wel extra goed op of de smaak van het sausje goed is.
-Je zou de rode wijn ook kunnen vervangen door port voor een zoeter sausje.

Deze maaltijd is makkelijk te maken voor 2 personen en het sausje is een goede reden een hele fles open te trekken en hier lekker bij op te drinken. Genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */