dinsdag 13 januari 2009

Cook & Chemist


Van de kerstman een erg leuk en bijzonder kookboek gekregen !
Cook & Chemist Smakelijke experimenten uit de moleculaire keuken

Koken met kennis, moleculair, wetenschappelijk of chemisch koken; het is maar hoe je het noemt.
Cook & Chemist combineert koken met natuur- en scheikundige kennis. Die aanpak levert fascinerende keukenexperimenten op. Bovendien leidt het tot beter en innovatiever koken. En… het is ontzettend leuk om te doen! http://www.cookandchemist.com/

Dit kookboek legt het waarom achter koken uit.
Waarom moet je bij risotto niet in een keer alle bouillion toevoegen, maar alles beetje bij beetje onder voortdurend roeren ? Wat gebeurd er als je pasta in te koud water kookt ? Hoe maak je de perfecte biefstuk ? Je leert wat er op molecuul niveau gebeurd en het waarom achter soms hele logische handelingen. Het boek gaat vooral in op het bereiden van vlees, eireren, pasta, frittes, sauzen en schuimen.

De biefstuk gemarineerd in kiwi was een groot succes.
Dus vanaf nu ook recepten op de blog met een moleculaire achtergrond !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */