donderdag 22 januari 2009

Koekjes met kaneel en kandijsuiker















Voor koekjes bakken ben je nooit te oud toch ;)

Ik had helemaal niets lekkers in huis en had nog wel een pakje Kids & Koekjes van de C1000 staan (gekocht in een opwelling toen het in de aanbieding was). Kwam dat nu toch even mooi van pas! De koekjes zijn erg makkelijk te maken, er hoeft alleen maar wat water toegevoegd te worden en het deeg rol je door een laag suiker voor het mooie randje. Voor wat extra smaak heb ik er ook wat kandijsuiker met kaneel door gedaan (wel wat fijner gemaakt met een vijzel).
Resultaat heerlijke koekjes om mijn zoetbehoefte tegemoet te komen :)

Benodigdheden:
- Ingevette bakplaat of bakpapier
- Mixer met deeghaken

Ingrediënten voor 12 grote of 24 kleine koekjes:
- 1 pak Kidz & Koekjes van de C1000
- 50 ml water
- 100 gram kandijsuiker
- 2 eetlepels kaneelpoeder

Bereiden:
1. Doe de koekjesmix en het water in een kom.
2. Mix het geheel tot een mooi deeg met de mixer
3. Voeg eventueel extra kandijsuiker en kaneel toe aan het deeg en mix dit erdoor.
4. Maak een grote rol van het deeg met een doorsnede van een 2 euro munt
5. Rol de deegrol door de kandijsuiker
6. Verpak de rol in vershoudfolie en leg de rol voor 30 minuten in de koelkast om wat op te stijfen.
7. Verwarm de over voor op 190 graden
8. Haal de rol uit de koelkast en uit het folie.
9. Snij plakjes van de rol van ongeveer 1 cm.
10. Leg de koekplakjes op de bakplaat of het bakpapier
11. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten gaar.
12. Laat ze buiten de oven afkoelen en smullen maar !

Tips:
- Leg de koekjes niet te dicht op elkaar, ze rijzen nog in de oven !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */