vrijdag 22 mei 2009

Cranberrymuffins















Heerlijke (mini) muffins met cranberry's !

Deze muffins zijn echt altijd een succes, en zijn ook nog eens erg makkelijk om te maken.
De cranberry's erdoor geven een beetje een bite aan de muffing en de zoet/zure smaak past er erg goed bij het iets frisse deeg dat met karnemelk is bereid. Zelf houd ik niet zo erg van karnemelk, maar voor de beslag zou ik het absoluut niet vervangen door melk. Het geeft een heerlijk frisse smaak aan de muffins die melk niet zou geven.

De muffins zijn zowel lekker als 'grote' en als 'mini' variant. Op de foto de schattige mini variant met dubbele case. Dit idee is als noodoplossing ontstaan, omdat de vormpjes teveel uitrekten, maar ik vind het er zelf erg geslaagd uitzien. Voor herhaling vatbaar!

Ingrediƫnten voor 6 grote of 18 mini muffins:
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 50 gram gesmolten roomboter
- 100 ml karnemelk
- 1/2 zakje gedroogde cranberry's (bakspullen, supermarkt)
- 6 grote muffinvormpjes/cases of 18 mini muffinvormpjes/cases

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Voeg het meel, de basterdsuiker en de vanille suiker samen in een kom en meng alles goed.
3. Voeg het ei, de boter en de karnemelk toe en roer alles tot een glad beslag.
4. Roer de cranberry's door het beslag. (houd wat achter voor garnering)
5. Schep het beslag in de vormpjes.
6. Verdeel de overgebleven cranberry's over de bovenkant van de muffins.
7. Bak de grote muffins in 20-25 minuten goudbruin en de mini muffins in 15-20 minuten.

Tip:
- Doe de muffinvormpjes/cases niet te vol. dan loopt het deeg eruit.
- De muffins kunnen ook en een muffinplaat gebakken worden, de vormpjes kunnen dan in de plaat worden gezet, of de muffins kunnen zonder vormpje in de (ingevette!) plaat gebakken worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */