vrijdag 6 maart 2009

Kipfilet in een jasje van Parmezaanse kaas en ham

Heerlijke smaaksensatie !

Dit is echt een goed voorbeeld hoe je een simpel stukje kipfilet om kan toveren tot een zeer bijzondere smaakmaker bij de maaltijd.

Voor dit gerecht is het aan te raden om biologische of scharrelkip te nemen. Niet alleen omdat het beter voor de diertjes is, maar het is ook beter voor jezelf. Deze kip smaakt echt veel lekkerder en wordt een stuk minder droog tijdens het bakken. Wel wat duurder maar zeker de moeite waard! Een keer proberen en je bent verkocht.





Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kipfilets (biologische of scharrelkip)
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 takjes verse tijm
- 6 plakjes Parmaham
- 1 citroen
- olijfolie
- versgemalen peper

Bereiden:
1. Haal de blaadjes tijm van de takjes. Rasp de schil van de citroen.
2. Leg de kipfilets op een snijplank naast elkaar, maal er een beetje peper over.. Strooi bijna alle tijmblaadjes erover, de geraspte citroenschil en de Parmezaanse kaas.
3. Bedek de kipfilets elk met 3 plakjes Parmaham. Zorg dat de plakjes elkaar net wat overlappen en pak op deze manier de kipfilet in met de ham.
4. Besprenkel de ingepakte kipfilets met een beetje olijfolie en strooi de laatste tijmblaadjes erover.
5. Bedek de kipfilets met een stukje keukenfolie en sla ze plat met de onderkant van een koekenpan tot ze ongeveer 1 centimeter dik zijn
6. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan. Leg de kipfilets erin en bak ze in 3 minuten aan elke kant gaar.

Lekker met een groene salade, groene groenten of aardappelpuree.
Smaakte ook erg goed met de gnocchi met rucola!


Tips:
- Door de kipfilets plat te slaan,
zijn ze sneller gaar en blijven ze malser.
- Serveer een schijfje citroen bij de kip.

2 opmerkingen:

  1. Echt super lekker! Een aanrader!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wil je het iets goedkoper maken, gebruik dan Serranoham in plaats van Parmaham. Ook heel erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */