maandag 20 april 2009

Asperges met krieltjes, ham en eieren

Klassieke asperges

Eindelijk is het weer aspergetijd, lekker genieten van de eerste asperges! Zoals altijd worden de eerste asperges gegeten met ham, eieren en botersaus.

Ingrediƫnten voor 2 personen:
- 500 gram asperges
- pondje kriel met schil
- 2 eieren
- 100 gram roomham
- 50 gram roomboter
- bosje peterselie
- (verse) nootmuskaat



Bereiden:
1. Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant af.
2. Kook de krieltjes in 10-15 minuten gaar.
3. Hak de peterselie fijn.
4. Kook de asperges in 7-10 minuten gaar, totdat ze licht doorbuigen.
5. Kook de eieren gaar.
6. Giet de asperges af, laat ze in de pan liggen en leg hierop de ham.
Sluit de deksel van de pan zodat de ham wat kan warmen.
7. Smelt de boter en schenk de helft van de boter door de afgegoten krieltjes. Roer ook wat peterselie door de krieltjes.
8. Serveer de asperges met de krieltjes, ham, gekookte eieren en botersaus. Rasp wat verse nootmuskaat naar smaak over de asperges.

Tips:
- Schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller
- Gebruik voor het koken van de asperges een aspergepan, of een hapjespan met deksel; hierin kunnen de asperges plat liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */