maandag 29 juni 2009

Rösti met Parmezaanse kaas

Zelfgemaakte Rösti!

Onder het motto: Creatief met aardappelen gaan alle Foodbloggers deze maand aan de slag met aardappelen! Wij gingen deze maand voor heerlijke zelfgemaakt rösti met Parmezaanse kaas. De rösti was erg goed gelukt en vooral de Parmezaanse kaas gaf de aardappel koeken een heerlijke smaak. Ook nog eens erg makkelijk om te maken en toch iets bijzonders op tafel !

Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 aardappels
- 1 ei
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Olijfolie

Bereiden:
1. Schil de aardappels en rasp ze met een grove rasp.
2. Meng de geraspte aardappels met het ei en de Parmezaanse kaas en wat peper en zout.
3. Schep 4 bergjes in de verwarmde koekenpan met olie. Druk te bergjes plat tot 4 schijven.
4. Bak de rösti in 5-10 minuten per kant goudbruin.

Tip:
- Dek de koekenpan af met een deksel zodat de aardappelen beter garen. Verwijder de deksel op het einde zodat de rösti lekker krokant wordt.

2 opmerkingen:

  1. Lekker. Nog tips voor erbij? (groente/vlees(vervanger) oid)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg lekker met (zelfgemaakte) slavinken of rundervinken en gewokte sperzieboontjes met grof gehakte en kort meegebakken pijnboompitten.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */