woensdag 25 november 2009

Chocolade vijgen

Zoete verwennerij

Deze heerlijke chocolade vijgen heb ik geproefd tijdens de Eten & Drinken 2010 in Den Haag.

Chocoladealtelier PUUR was daar vertegenwoordigd met een stand vol lekkere chocolade en de mooiste bonbons. Zo hadden ze ook chocolade waarvan het jaartal en het gebied van herkomst bepalend was voor de smaak, ja chocolade heeft ook een verhaal net als wijn. Echt heerlijke chocolade allemaal en totaal niet te vergelijken met een simpel chocolade reepje uit de supermarkt.

De chocolade vijgen waren favoriet, heerlijk de zoete en knapperige vijg omhuld in een heerlijk laagje chocolade. Ook nog eens gemakkelijk zelf te maken. Het is wel belangrijk om de goede gedroogde vijgen te gebruiken, niet te droog van binnen en ook niet gezoet. Vanzelfsprekend worden het resultaat beter naarmate de chocolade van betere kwaliteit is.

Ingrediënten voor 16 chocolade vijgen:
- 8 gedroogde vijgen
- 100 gram goede (smelt)chocolade

Benodigdheden:
- Pannetje met dikke bodem
- Grote pan waarin het kleine pannetje past
- bakpapier
- cocktailprikkers
- scherp mesje

Bereiden:
1. Leg de vijgen plat voor je en halveer deze met een scherp mesje. Zorg ervoor dat beide helften ongeveer even dik zijn.
2. Zet een grote pan met kokend water op het vuur en plaats hierin het kleine pannetje met dikke bodem.
3. Smelt de chocolade in het kleine pannetje au bain marie.
4. Leg een stuk bakpapier klaar op een bord of schaal.
5. Prik de vijgen aan een cocktailprikker en haal de buitenkant van de vijg voorzichtig door de gesmolten chocolade.
6. Laat de vijg goed uitlekken voordat je deze op het bakpapier legt (de chocolade hoeft nog niet gesmolten te zijn)
7. Laat de chocolade uitharden in de koelkast. Als de chocolade goed hard is laat deze gemakkelijk los van het bakpapier.

Tips:
- Smelt chocolade stolt gemakkelijker dan gewone chocolade.
- Wacht met het opeten totdat de chocolade goed is uitgehard, de knapperige chocolade geeft een extra lekker effect.
- Ik heb zelf goede vijgen gevonden bij de toko, hier kon je ze per stuk kopen en ik mocht nog proeven ook !

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */