dinsdag 10 november 2009

Zoete mangokip

Lekker zoet en toch spicy door de mangochutney!

Wat doe je met een grote pot zelfgemaakte mangochutney ? Verwerken in deze maaltijd voor zoete mangokip ! Een heerlijk gerecht met veel groente en een gekruide mangosaus. Dit gerecht staat binnen een half uurtje op tafel. Serveer met een schaaltje extra mangochutney zodat deze naar smaak extra toegevoegd kan worden.

Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels arachide olie
- 1 rode ui
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gedroogde koriander
- 1 theelepel gedroogde munt
- 250 ml kippenbouillon
- 100 gram (zefgemaakte) mangochutney + extra om te serveren
- 1 rode paprika
- 100 gram verse spinazie
- 80 gram cashewnoten.
- 400 gram rijst

Voorbereiden:
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes
- Pel de ui en snijdt deze in partjes
- Was de spinazie (indien nodig)
- Rooster de cashew noten in een droge pan

Bereiden:
1. Verhit de arachide olie in de pan en bak hierin de kipfilet in circa 3 minuten bruin. Zet de kipfilet na het bakken apart.
2. Bak in dezelfde pan de ui 2-3 minuten zodat deze gaart en in kleinere stukken valt.
3. Voeg de bouillon toe en roer hier de kerrie, koriander, munt, mangochutney, paprika en de voorgebakken kip doorheen. Laat 5-6 minuten pruttelen zodat de kip goed gaart.
4. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
5. Voeg nu de spinazie toe en roer deze door de kip.
6. Serveer de mango kip met de rijst en losse schaaltjes met mangochutney en de geroosterde cashewnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */