woensdag 17 februari 2010

Borrelplank: Antipasta

Geslaagde borrelplank

Gezellig borrelen met vrienden onder het genot van een heerlijke borrelplank. Dit kaasplankje is gegarandeerd een succes ! Ook voor de mensen die niet van scherpe of schimmelkazen houden is dit echt genieten. Vooral in combinatie met de crostini's, vleeswaren, tapenade en olijven is er voor ieder wat wils !
Pas wel op als je dit plankje serveert zullen je gasten minder trek hebben tijdens het eten, want op gaat deze heerlijke borrelplank zo ie zo !

Benodigdheden:
- Grote platte schaal
- kleine (kaas) mesjes

Ingrediënten borrelplank voor 4 personen:
- Dadel/vijgenbrood (ca. 200 gram)
- Italiaanse olijven
- Tapenade van olijven of zongedroogde tomaten
- Spianata Romana (ca. 75 gram)
- Serranoham (ca. 75 gram
- Tallegio Italiaanse kaas (ca. 150 gram)
- Trappist /Loo kaasje (ca. 150 gram)
- Oude geitenkaas (ca. 200 gram)
- Zelfgemaakte crostini's

Tips:
- Uiteraard ook erg lekker met andere soorten kaas en vleeswaar !
- Vraag in de kaaswinkel advies over verschillende kazen en de beste combinaties.
- Haal de kazen 2-3 uur van te voren uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */