dinsdag 13 april 2010

Fritatta: Iets uit niets















Een dagje niet naar de supermarkt!


Een lekkere maaltijd maken met de voorraad in je koelkast, vriezer of voorraadkast, dat is de opdracht van het Foodblog-Event van deze maand. Klary Koopmans vraagt alle Nederlandse foodbloggers één dagje geen boodschappen te doen voor het avondeten en op deze manier "iets-uit-niets" maken.

Normaal gesproken ga ik elke dag naar de supermarkt om boodschappen te doen voor het avondeten. Maar soms heb je daar echt geen zin in of echt geen tijd voor, dan is het altijd fijn als je toch nog iets lekkers kan maken met de dingen die je al in huis hebt. Fritatta is bij mij dan altijd favoriet, ik heb bijna altijd wel een aantal eieren, een paar restjes groente en verse kruiden liggen en dan is een heerlijke frittata zo gemaakt ! Lekker, snel en ook nog eens gezond met alle verschillende groente of kruiden.

Vandaag bestond mijn frittata uit de volgende ingrediënten:
- 2 eieren
- 1/2 courgette
- 8 cherry tomaatjes
- 1 sjalotje
- paar blaadjes verse basilicum
- scheutje melk
- 1/2 eetlepel rode pesto kruiden (Oil & Vinegar)
- peper en zout
- (chili) olijfolie

Bereiden:
1. Snipper de sjalot en snijdt de courgette en de tomaatjes in blokjes, hak de basilicum grof.
2. Doe de groenten samen met de eieren en de melk in een kom en roer alles goed door elkaar.
3. Rasp de Parmezaanse kaas er roer ook deze door het ei-mengesel.
4. Breng het ei-mengsel op smaak met pesto kruiden, peper en zout.
5. Verhit wat olie in een koekenpan en schenk het ei-mengsel in de pan. Laat het ei langzaam op laag vuur garen met het deksel op de pan.
6. Als het ei aan de bovenkant gestold is voorzichtig omkeren met behulp van een deksel of bord en ook de andere kant goudbruin bakken.
7. Lekker met brood en een salade.

Fritatta met ?!
Wat je nog maar (aan restjes) hebt liggen:

Groente: tomaat, tomatenblokjes, courgette, ui, bosui, olijven, knoflook, paprika, spinazie, doperwtjes, aardappel
Verse kruiden: basilicum, bieslook, peterselie, selderij, oregano, tijm, rozemarijn
Zuivel: slagroom, kookroom, melk, crème fraîche, ricotta
Kaas: Parmezaanse kaas, geraspte kaas, plakken kaas, fetakaas, geitenkaas
Kruiden: peper en zout, Italiaanse kruiden, rode pesto, groene pesto, paprikapoeder, chilipoeder
Vlees: Gekookte ham, rauwe ham, spekjes, gerookte kip, salami, chorizo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */